Sinopsi

SIS TESTIMONIS PER SIS HISTÒRIES

Els fets que es narren van tenir lloc a Martinet, el Pont de Bar, Montferrer, Oliana, la Seu d’Urgell i Andorra. Són les històries de sis veïns i veïnes d’aquests llocs: ells i elles són els narradors d’unes vivències personals amb una singularitat especial, que ofereixen una mostra dels molts episodis que es van viure durant aquells dos dies.

 

PRESENTACIÓ.

De les riuades del 1982 se n’ha parlat molt, escrit llibres, documentals, però mai fins ara s’havia recreat fidelment el que va passar durant les 48 hores més tràgiques i inesperades d’aquell fenomen natural. L’equip de Pirineus TV, dirigit per Albert Crespo, ha estat investigant els detalls més precisos, amb els testimonis que van sobreviure a una nit que semblava no tenir fi. Amb el títol 'I les fonts van parlar' es presenten fets reals, amb els seus protagonistes, tal com van anar succeint. Simultàniament des de sis localitzacions, amb imatges originals tractades digitalment a fi d’aconseguir recrear el que van viure sis pirinencs en carn pròpia. Imatges i relats totalment inèdits que connecten amb l’esperit d’ajuda mútua, solidaritat i supervivència que l'ésser humà pot assolir en situacions límit. Amb la participació de més de 50 actors del Pirineu, sis mesos de rodatge, postproducció audiovisual en 4K, efectes especials i música composta ad hoc per Miquel Ros, Pirineus TV commemora els 40 anys d’una tragèdia inesperada. La violència de l’aigua i la resistència de les persones conflueixen durant més d’una hora per transmetre a l’espectador la visió cronològica d’uns fets que la tecnologia actual ens permet reviure. Des de la Cadena Pirenaica no podem estar més il·lusionats de presentar-vos aquesta nova producció que estrenem per acabar l’any i que esperem que ajudi a recordar la força imparable de la natura.

Equip

Albert Crespo, Miquel Ros Morente, Eva Viaplana, Judit Pujol, Jofre Figueras, Gemma Coll, Carles Pérez, Jordi Joaquim Recort

Producció executiva

Eduard Navarro

compte regressiu

Properament